Derfor er danske seniorer vilde med Costa del Sol

Hjerting Rejser er specialister i senior rejser. Og som altid er Costa del Sol den foretrukne destination, uanset om det er langtidsrejser, singlerejser for seniorer eller ugerejser. Her er hvorfor:

Costa del Sol er en ca 200 km lang kyststrækning med lækre badestrande, skønne gamle byer, travle shoppinggader og smuk natur - alt sammen badet i det berømt andalusiske sollys. Så det er ingen overraskelse at mange seniorer er så glade for området. Vi skal nu se på alt det der gør, at Costa del Sol er et yndet mål for de turister, der kommet op i alderen.

Advertisement
Illustration for article titled Derfor er danske seniorer vilde med Costa del Sol

Masser af sol

Costa del Sol betyder solkysten, og den lever op til sit navn. 9 ud af 10 dage er solskinsdage, så mange seniorer vælger at forlænge sommeren ved at tage sydpå. Og det kan de roligt gøre - der er nemlig ingen tidsforskel mellem Danmark og Costa del Sol, og derfor ingen jetlag. Om sommeren ligger temperaturen på ca. 30°, mens den om vinteren sjældent dykker under 15°.

Advertisement

Masser af kultur

Der er kultur til enhver smag der “hvor solen danser”. Malaga, en af de byer i verden, hvor der har boet mennesker længst (over 2800 år!), er et åbent museum, fordi man på samme dag kan se fønikiske, romerske, arabiske og kristne monumenter, guidet af nogle vægtavler undervejs. Samtidig er byen også hjemsted for Picasso-museet, hvor man kan fordybe sig i kunstneren og hans hjemby, Malaga. Ud over seværdighederne er det også en hyggelig, autentisk andalusisk by, hvor de lokale spiller petanque mellem de gamle bygninger, hvor der også er rige muligheder for shopping.

Advertisement

Store madoplevelser

På Costa del Sol er der madoplevelser for alle. Både dem, som bare vil have det de plejer og til dem, som er nysgerrige på det lokale køkken. På Solkysten kan man opleve det andalusiske køkken, som har ry for at være Spaniens bedste. Man kan spise lækker mad i de fleste byer på Costa del Sol, men vil man have det største udbud, kan man finde alt i den første turistby, Torremolinos. Lige fra dansk hakkebøf over østers til Chiringuitos. Så også de, der har svært ved at blive enige om menuen, kan rejse sammen.

Advertisement

Golf

Mange seniorer nyder at spille golf, og det er en oplevelse der bliver bedre af solskin og havudsigt. Man kan spille golf flere steder på Costa del Sol, men Marbella, hvis to bydele byder på gamle bygninger og luksuslejlighed til millioner, har mange smukke og store golfbaner. Det er der mange ældre turister som benytter sig af.

Advertisement

Natur

Landskabet på Costa del Sol er bjerge og hav - og grotter, hvis man tager til Nerja. Nerja grotterne har sammenlagt 5 km gange, som man kan opleve i smuk belysning.

Advertisement

Udflugter - en ferie i ferien

Hvis man er blevet mæt af sol og strand, og har set de lokale attraktioner, venter der flere spændende oplevelser - det kræver bare at man lejer en bil eller tager en taxa. Så kan man f.eks. tage til Granada, hvor det verdensberømte Alhambra ligger. Paladset blev bygget i 1248-1354 af Maurerne, og er Spaniens største turistattraktion. Hvis man vil tage to lande i én ferie kan man også det. På en dagstur til Gibraltar, som er en del af England, kan man sejle rundt om de berømte klipper, bestige dem eller shoppe på de butiksfyldte gader. Savner man lidt storby kan man tage en dagtur til Sevilla, der er den største by i det sydlige Spanien. Her er, ud over et væld af restauranter og kulturtilbud, verdens største gotiske katedral, som stod færdig i 1506.

Advertisement

Alt i alt er der altså noget for enhver smag, så man både kan gå koblet af fra hverdagens vaner mens man slapper af på hotellet, men også få en på opleveren i eget tempo, fyldt kufferterne med nyt tøj eller hjernen med spændende historier fra en gammel, sammensat kultur. Alt sammen i spansk lys og varme.

 

Share This Story

Get our newsletter